Nicole Spoolder

Manager Kinderopvang

Buitenschoolse opvang

Wat zou je na school willen doen? Avonturen beleven, chillen, voetballen met je vrienden, knutselen, bakken, potje Stratego of even je hart luchten? Het kan allemaal. Wij hebben voor elk kind de tijd en aandacht die het nodig heeft. En dat op een plek die vertrouwd voelt, waar je jezelf kunt zijn en waar je je thuis voelt. Zo’n plek hebben wij in alle wijken in Alkmaar. Zo is onze BSO de leukste plek om vrienden en mooie herinneringen te maken.

Je hoeft je bij ons niet te vervelen. Het mág wel!

Wij hebben verschillende pakketten voor de BSO:

 

PakketSchoolmiddagenOfficiële vakantiesStudiedagen
BSO 1 TotaalpakketJaJaJa
BSO 2 SchoolpakketJaNeeJa
BSO 3 VakantiepakketNeeJaNee

De officiële schoolvakanties worden jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van OCW, deze vakanties kun je vinden op de website van Rijksoverheid. Alle andere dagen/weken dat de school gesloten is, zijn studiedagen. Opvang op studiedagen of tijdens officiële vakantieweken hangt af van het pakket dat jullie hebben gekozen.

 

Voorschoolse opvang. Als je eigen dag al begint voor de scholen beginnen, zijn wij er voor je kind(eren). Vanaf 7.00 uur zijn de kinderen welkom om rustig op te starten. Onze collega’s zorgen ervoor dat de kinderen op tijd in hun klas zijn.

 

Naschoolse opvang. In veel gevallen zitten onze BSO’s naast of in school. Dan halen we de jongste kinderen even op, de oudere kinderen vinden vaak zelf hun weg al naar ons. Is de BSO wat verder weg, dan halen we de kinderen op met onze eigen elektrische Klein Alkmaar bussen.

 

Vakantie BSO. Vakantie is een feestje! Maar voor veel ouders is het lastig om alle studie- en vakantiedagen zelf op te vangen. Dan zijn wij er voor de kinderen om er samen een fijne dag van te maken. Bij ons zijn deze dagen altijd vol uitdaging, leuke activiteiten, lekker sporten en bewegen, uitstapjes en is er áltijd ruimte om lekker te chillen.

Ontwikkelstappen

4 jaar

Je eerste schooldag! Dat is een leuke èn spannende dag. Ken je nog vriendjes of vriendinnetjes van de peuteropvang of het kinderdagverblijf?

5 jaar

Wat kan je kind vloeiend en verstaanbaar verhalen vertellen! Maar hij kan ook al zo'n 20 minuten luisteren en snapt wat het heden en het verleden is. En heel belangrijk voor de kaart naar opa & oma, hij kan zijn eigen naam schrijven!

5 jaar

Je kind leert nu te onthouden, te denken en te redeneren. Daarom kan een je kind op deze leeftijd tijdens het spelen met andere kinderen hele verhaallijnen bedenken, verschillende rollen aannemen en anticiperen op andere kinderen. Ze 'doen alsof'. Mooi om de tijd te nemen en er naar te kijken.

6 - 7 jaar

Vriendjes en vriendinnetjes zijn steeds belangrijker en... het kan dan heel dik aan zijn. Maar ook zomaar weer over, met alle emoties die daar bij horen.

7 jaar

Dit wordt wel de "scharnierleeftijd" genoemd; het kunnen lezen en schrijven opent de deur naar de wereld van de volwassenen.

7 - 8 jaar

Je kind wordt wat voorzichter, bedachtzamer… de tijd van het magisch denken is voorbij. Je kind kent nu het verschil tussen werkelijkheid en dromen heel goed.

8 jaar

Verschillen tussen jongens en meisje worden steeds spannender voor je kind. Kijk maar eens op het schoolplein, daar zie je giechelende meisjes en jongens die heel stoer doen.

9 jaar

Je kind kan zich ineens meer druk gaan maken over wereldse dingen, die verder van hem afstaan, zoals dierenleed, het klimaat of oorlogen.

9 - 10 jaar

Je kind gaat zich steeds meer spiegelen aan leeftijdgenootjes en vragen als "wie ben ik?" of "wie wil ik zijn?" zitten vaker in zijn hoofd. Concurreren met anderen is ook goed, het helpt hem te leren en te kiezen. Hij wil ook bij de groep horen. Hij kleedt zich net zo en gedraagt zich net zo als de anderen.

10 - 11 jaar

De belangstelling voor leden van andere geslacht wordt groter en anders. De hormonen beginnen hun werk te doen en kunnen invloed hebben op de gevoelens van je kind. Het ene moment is hij superblij….het andere moment somber. En hevige verliefdheden en diep verdriet kunnen elkaar afwisselen.

11 jaar

Op deze leeftijd heeft je kind respect voor anderen en is geïnteresseerd in de wereld om zich heen. Ieder kind wil op deze leeftijd graag bij een groep horen. En je kind neemt verantwoordelijkheid, is gemotiveerd en heeft doorzettingsvermogen.

11 - 12 jaar

De lichamelijke groei gaat nu snel. Sommige 12-jarigen kunnen al 1 meter 70 lang zijn en mogelijk boven jou, als ouder, uittorenen!

11 - 12 jaar

Zelfvertrouwen wordt een dingetje. Je kind wordt steeds kritischer tegenover regels van school of van thuis en ze kunnen zich af en toe vreselijk schamen voor hun ouders. De pre-pubertijd. Dat gaat met vallen en opstaan en dan kan het wel eens even niet zo gezellig zijn.

12 jaar

Het afsluiten van de basisschooltijd betekent een afscheid van klasgenootjes en vriendjes, ook op de BSO en dat kan heel emotioneel zijn voor je kind. De brugklas is in zicht, je kind gaat keuzes maken, maar eerlijk gezegd is hij daar ook aan toe. Nieuwe stappen zetten op zijn pad de wereld in."Tussen tafellaken en servet" wordt deze periode wel genoemd want jemig, wat kan én weet je kind al veel en tegelijk; wat leuk dat er ook nog zo veel te leren is!

Rosanne

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik streef ernaar om de baby een mooie en liefdevolle dag te bezorgen. Een dag waarin de baby compleet zichzelf kan zijn, zich veilig voelt bij mij en de ruimte krijgt om zich te kunnen ontwikkelen.

Marcella

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Als een kind naar de volgende groep gaat hoop ik dat hij met net zoveel plezier aan de volgende fase gaat beginnen. Alles met plezier gaat ervaren.

Judith

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik wil vooral dat een kind zich veilig voelt bij mij en ik geef hem alle ruimte en respect om zich te ontwikkelen.

Ingrid

Pedagogisch Medewerker BSO/PO
Het gaat erom dat de kinderen een gezellige tijd op de groep hebben gehad en genoeg heeft geleerd om naar de basisschool te gaan. Er kloppen nog steeds kinderen op het raam om te zwaaien, dus dat zit wel goed.

Judith

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Ik wil vooral dat een kind zich veilig voelt bij mij en ik geef hem alle ruimte en respect om zich te ontwikkelen.

Grace

Pedagogisch Medewerker BSO
Als kinderen vol nieuwe verhalen naar huis gaan en vertellen wat ze beleefd hebben. Als we samen een spelletje spelen en ik zie dat ze het leuk hebben. Dan is mijn dag geslaagd.