Ouderportaal
 

Els
secretaresse

T  072-5147147
E  info@skoa.nl

Buitenschoolse opvang • 4-12 jaar

Wij begrijpen dat na een dag op school het fijn is om een plek te hebben die vertrouwd voelt en waar je jezelf mag zijn. Dus zorgen wij voor een plek waar ieder kind zich thuis voelt omdat we weten dat ieder kind op een andere manier zijn of haar dag verwerkt. De één trekt zich even terug, de ander wil juist lekker rennen en springen.

Wèl beginnen we altijd samen met wat te drinken en een gezonde snack. Daarna laten we de kinderen kiezen waar ze zin in hebben. Lezen, knutselen, koken, rommelen, samen iets ondernemen of lekker chillen. En we stimuleren ze éven een frisse neus halen. Buiten is er bij ons altijd wel wat te beleven of te ontdekken. Iedere buitenruimte is uniek, maar er is altijd aandacht voor de natuur, samenspel en vrijheid.

In veel gevallen zitten onze BSO’s naast of in school. Dan halen we de jongste kinderen even op, de oudere kinderen vinden vaak zelf al hun weg naar ons. Is de BSO wat verder weg, dan halen we alle kinderen met onze, elektrische, auto’s op en brengen we ze veilig naar de BSO zodat ook zij snel van de rest van hun dag kunnen genieten.

Voorschoolse opvang

Als je werk- of studiedag al begint voordat de scholen beginnen, is het fijn om te weten dat wij er voor je zijn om je kind een ontspannen start van hun schooldag te geven. Bij onze voorschoolse opvang geven we de kinderen alle ruimte om hun dag in hun eigen tempo te beginnen. We doen dat op onze eigen locaties en soms op een eigen plek in school.

Tussenschoolse opvang

Op een paar scholen staan wij klaar om met de kinderen die op school blijven samen een broodje te eten. Dat doen wij op onze eigen locatie in school zodat ze echt even uit hun klas weg zijn.

Vakantie BSO

Vakantie is een feestje! Maar we zien ook dat het voor veel ouders lastig is om alle studie- en vakantiedagen zelf op te vangen. Dan zijn wij er voor de kinderen zodat je zelf vol vertrouwen naar je werk, of studie, gaat.

4 jaar

Je eerste schooldag! Dat is een leuke èn spannende dag. Ken je nog vriendjes of vriendinnetjes van de peuteropvang of het kinderdagverblijf?


5 jaar

Wat kan je kind vloeiend en verstaanbaar verhalen vertellen! Maar hij kan ook al zo'n 20 minuten luisteren en snapt wat het heden en het verleden is. En heel belangrijk voor de kaart naar opa & oma, hij kan zijn eigen naam schrijven!

5 jaar

Je kind leert nu te onthouden, te denken en te redeneren. Daarom kan een je kind op deze leeftijd tijdens het spelen met andere kinderen hele verhaallijnen bedenken, verschillende rollen aannemen en anticiperen op andere kinderen. Ze 'doen alsof'. Mooi om de tijd te nemen en er naar te kijken.

6 jaar

Deze mijlpaal is duidelijk te zien. Het wisselen van het melkgebit. Tussen 6 en 8 jaar zie je dat je kind volop aan het wisselen is. Vaak krijgen ze ineens een heel ander gezicht met die nieuwe grote tanden.

6-7 jaar

Vriendjes en vriendinnetjes zijn steeds belangrijker en.…. het kan dan heel dik aan zijn. Maar ook zomaar weer over, met alle emoties die daar bij horen.

7 jaar

Dit wordt wel de "scharnierleeftijd" genoemd; het kunnen lezen en schrijven opent de deur naar de wereld van de volwassenen.

7-8 jaar

Je kind wordt wat voorzichter, bedachtzamer… de tijd van het magisch denken is voorbij. Je kind kent nu het verschil tussen werkelijkheid en dromen heel goed.

8 jaar

Verschillen tussen jongens en meisje worden steeds spannender voor je kind. Kijk maar eens op het schoolplein, daar zie je giechelende meisjes en jongens die heel stoer doen.

9 jaar

Je kind kan zich ineens meer druk gaan maken over wereldse dingen, die verder van hem afstaan, zoals dierenleed, het klimaat of oorlogen.

9-10 jaar

Je kind gaat zich steeds meer spiegelen aan leeftijdgenootjes en vragen als "wie ben ik?" of "wie wil ik zijn?" zitten vaker in zijn hoofd. Concurreren met anderen is ook goed, het helpt hem te leren en te kiezen. Hij wil ook bij de groep horen. Hij kleedt zich net zo en gedraagt zich net zo als de anderen.

10-11 jaar

De belangstelling voor leden van andere geslacht wordt groter en anders. De hormonen beginnen hun werk te doen en kunnen invloed hebben op de gevoelens van je kind. Het ene moment is hij superblij….het andere moment somber. En hevige verliefdheden en diep verdriet kunnen elkaar afwisselen.

11 jaar

Op deze leeftijd heeft je kind respect voor anderen en is geïnteresseerd in de wereld om zich heen. Ieder kind wil op deze leeftijd graag bij een groep horen. En je kind neemt verantwoordelijkheid, is gemotiveerd en heeft doorzettingsvermogen.

11-12 jaar

De lichamelijke groei gaat nu snel. Sommige 12-jarigen kunnen al 1 meter 70 lang zijn en mogelijk boven jou, als ouder, uittorenen!

11-12 jaar

Zelfvertrouwen wordt een dingetje. Je kind wordt steeds kritischer tegenover regels van school of van thuis en ze kunnen zich af en toe vreselijk schamen voor hun ouders. De pre-pubertijd. Dat gaat met vallen en opstaan en dan kan het wel eens even niet zo gezellig zijn.

12 jaar

Het afsluiten van de basisschooltijd betekent een afscheid van klasgenootjes en vriendjes, ook op de BSO en dat kan heel emotioneel zijn voor je kind. De brugklas is in zicht, je kind gaat keuzes maken, maar eerlijk gezegd is hij daar ook aan toe. Nieuwe stappen zetten op zijn pad de wereld in. "tussen tafellaken en servet" wordt deze periode wel genoemd, want jemig wat kan je kind al veel en wat weet hij al veel maar tegelijk. Wat leuk dat er ook nog zo veel te leren is!

INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2022 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie