Ouderportaal
 

Els
secretaresse

T  072-5147147
E  info@skoa.nl

Kinderdagverblijf • 0 - 4 jaar

Omdat baby’s van 3 maanden en peuters van 4 jaar hele andere dingen nodig hebben, hebben wij op al onze kinderdagverblijven horizontale groepen.

Dat betekent dat wij de kinderen op leeftijd indelen. De babygroepen van 0-2 jaar en de peutergroepen van 2-4 jaar.

Op de babygroepen hebben al onze pedagogisch medewerkers de opleiding babyspecialist gekregen. Zo hebben ze nog meer kennis van de houding en het gedrag van kinderen in de leeftijd van 0-1 jaar en de vaardigheden om nog beter in te spelen op wat jouw kind nodig heeft. Niet alleen in de dagelijkse verzorging, maar ook in hun ontwikkeling.

Voor de peutergroepen kijken we niet alleen naar wat je kind nu nodig heeft, maar kijken we ook alvast vooruit. Het is een plek om te spelen, te ontmoeten, te ontwikkelen, te ontdekken. We laten de kinderen spelenderwijs leren. Een grotere woordenschat, meer verfijnde motorische vaardigheden en groeien in sociaal opzicht. Ieder kind krijgt bij ons de kans om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. Ons programma en de activiteiten laten we mooi aansluiten op de basisschool waar we vaak al mee samenwerken. Zo wordt de stap naar school heel natuurlijk en minder groot.

Flexibele opvang

Niet iedere gezinssituatie is hetzelfde. Sommige ouders werken op vaste tijden, andere ouders hebben een wisselend rooster. Dat is soms al ingewikkeld genoeg. Daarom bieden wij exclusief op kinderdagverblijf Jan Steen en kinderdagverblijf Muiderkring flexibele opvang aan. Hier kun je als ouders de opvangdagen van je kind volledig aanpassen aan je wisselende rooster.

Wat echt bij ons hoort, is dat we elke dag samen kijken naar wat de kinderen nodig hebben. Overdag doen we dat samen met collega’s en tijdens de breng-, haal- en oudergesprekken, doen we dat samen met de ouders.

0-1 jaar

Je kind kijkt naar het spel van een ander kind of speelt naast een ander kind hetzelfde spel. Maar je kind is ook in staat een band op te bouwen met volwassenen. Niet schrikken als ze wat eenkennig worden.


0-2 jaar

Rollen, kruipen, zitten, staan en lopen, ga er maar voor zitten want dit krijgt je kind nu goed onder de knie. Maar je kind kan ook zelf met een lepel eten!

0-2 jaar

Als je mama of papa zegt, wijst je kind aan wie je bedoelt. Je kind reageert ook zichtbaar op de verschillende intonaties en toonhoogtes in je stem zoals vragend, streng of rustig.


0-2 jaar

Je kind legt rijtjes of maakt stapels met blokken.

1-2 jaar

Je kind vertelt je wat hij of zij wil als je vraagt "wil je met de bal of met de kar spelen?" of "wil je kaas of worst op je brood?". Ook reageert je kind op andere kinderen en geeft bijvoorbeeld en speen of knuffel als het andere kind huilt.

2-4 jaar

Kijk nou, je kind kan rennen en achteruit lopen of staat zelfs op één been! Je kind kan nu ook al binnen de lijnen kleuren dus krijg je ineens hele andere kunstwerken aan je muur.

2-4 jaar

Je kind kan nu ook al een beetje helpen en vindt dat fijn om te doen, maar toont nu ook belangstelling en sympathie voor andere kinderen.

2-4 jaar

Ga maar vast sparen want je kind kent de begrippen kopen, betalen en geld. Gelukkig kun je ze afleiden door te vragen naar de basiskleuren, die kunnen ze ook vol trots herkennen.

2-4 jaar

Je kind ontwikkelt zoveel taal, dat hij of zij, zijn emoties kan verwoorden, kan navertellen wat hij of zij beleefd heeft en zelfs al een gesprekje voert met een ander kind "heb jij ook een jas?", "is dat geel?"

INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2022 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie