Ouderportaal
 

Els
secretaresse

T  072-5147147
E  info@skoa.nl

Gastouderopvang • 0-12 jaar

Dit is een mooie opvangvorm als je een voorkeur hebt voor kleinschalige, flexibele opvang. De gastouder verzorgt in haar eigen huis de opvang van kinderen van 0-13 jaar. Samen spreek je de dagen en uren af waarvoor je opvang nodig hebt.

Wij hebben ruim 30 jaar met trots bemiddelt in de gastouderopvang, maar wij hebben besloten ons vanaf 1 mei volledig te gaan richten op onze kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang. In Allente hebben wij dé opvolger gevonden die onze huidige gastouders een nieuw thuis geeft en als je geïnteresseerd bent in gastouderopvang dan verwijzen wij je graag naar hun website.

0 - 13 jaar, Gastouderopvang

Wij vinden de kwaliteit van onze gastouders net zo belangrijk als de kwaliteit van onze locaties. Daarom werken wij alleen met gekwalificeerde gastouders.

0-1 jaar

Je kind kijkt naar het spel van een ander kind of speelt naast een ander kind hetzelfde spel. Maar je kind is ook in staat een band op te bouwen met volwassenen. Niet schrikken als ze wat eenkennig worden.

1-2 jaar

Je kind vertelt je wat hij of zij wil als je vraagt “wil je met de bal of met de kar spelen?” of “wil je kaas of worst op je brood?”. Ook reageert je kind op andere kinderen en geeft bijvoorbeeld een speen of knuffel als het andere kind huilt.

2-4 jaar

Kijk nou, je kind kan rennen en achteruit lopen of staat zelfs op één been! Je kind kan nu ook al binnen de lijnen kleuren dus krijg je ineens hele andere kunstwerken aan je muur.

5 jaar

Je kind leert nu te onthouden, te denken en te redeneren. Daarom kan je kind op deze leeftijd tijdens het spelen met andere kinderen hele verhaallijnen bedenken, verschillende rollen aannemen en anticiperen op andere kinderen. Ze ‘doen alsof’. Mooi om de tijd te nemen en er naar te kijken.

11 jaar

In taal kan je kind onderscheid maken tussen feiten en meningen, een tekst lezen om iets te leren over een onderwerp, maar ook discussiëren en argumenteren.

3 maanden

Je verlof zit erop en je kindje gaat voor het eerst naar de gastouder. Een leuke en spannende dag voor iedereen.

0-1 jaar

Je kind kijkt naar het spel van een ander kind of speelt naast een ander kind hetzelfde spel. Maar je kind is ook in staat een band op te bouwen met volwassenen. Niet schrikken als ze wat eenkennig worden.

2-4 jaar

Je kind wordt een echte doener. Hij helpt actief mee met het opruimen van gebruikte materialen, zet de spullen terug als hij klaar is en helpt andere kinderen daarbij.

5 jaar

Wat kan je kind vloeiend en verstaanbaar verhalen vertellen! Maar hij kan ook al zo’n 20 minuten luisteren en snapt wat het heden en het verleden is. En heel belangrijk voor de kaart naar opa & oma, hij kan zijn eigen naam schrijven!

7 jaar

Wordt wel de “scharnierleeftijd” genoemd; het kunnen lezen en schrijven opent de deur naar de wereld van de volwassenen.

9 jaar

Je kind kan zich ineens meer druk gaan maken over wereldse dingen, die verder van hem afstaan, zoals dierenleed, het klimaat of oorlogen.

11-12 jaar

De lichamelijke groei gaat nu snel. Sommige 12-jarigen kunnen al 1 meter 70 lang zijn en mogelijk boven jou , als ouder, uittorenen!

12 jaar

Het afsluiten van de basisschooltijd betekent een afscheid van klasgenootjes, vriendjes en de gastouder dat kan heel emotioneel zijn voor je kind. De brugklas is in zicht, je kind gaat keuzes maken, maar eerlijk gezegd is hij daar ook aan toe. Nieuwe stappen zetten op zijn pad de wereld in. “tussen tafellaken en servet” wordt deze periode wel genoemd, want jemig wat kan je kind al veel en wat weet hij al veel maar tegelijk. Wat leuk dat er ook nog zo veel te leren is!

INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2021 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie