Ouderportaal
 

Els
secretaresse

T  072-5147147
E  info@skoa.nl

Peuteropvang • 2 - 4 jaar

De peuteropvang is voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De kinderen komen hier twee keer per week een ochtend spelen en spelend leren.

In de peuteropvang hebben we natuurlijk aandacht voor vrij spel, maar zijn er ook vaste onderdelen die structuur bieden. Die structuur bieden we met de voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Een programma dat de ontwikkeling van jonge kinderen extra stimuleert en zich richt op het voorkomen of verminderen van een onderwijsachterstand bij kinderen van 2 tot 6 jaar. Met VVE beginnen we dus in de peuteropvang en dat loopt door in groep 1 en 2 van de basisschool.

Dit klinkt misschien al heel schools, maar wij geven de kinderen alle ruimte om zelf, maar ook in kleine groepjes te spelen. Het programma verwerken we daarom in typische peuteractiviteiten zoals knutselen, bewegen, spelletjes, voorlezen, muziek en natuurlijk ook hier lekker buiten spelen.

2-4 jaar

Je kind durft steeds meer, want als we hem ernaar vragen, vertelt hij ons daarover in een kleine of grote kring. Probeer het ook maar eens aan tafel thuis. En als je ernaar vraagt, kan je jou kind ook zijn wensen of gevoelens laten weten.

2-4 jaar

Je kind is heel leergierig dus bereid je voor op een enorme stroom wie, wat en waarom vragen!

2-4 jaar

Je kind wordt een echte doener. Hij helpt actief mee met het opruimen van gebruikte materialen, zet de spullen terug als hij klaar is en helpt andere kinderen daarbij.

2-4 jaar

Kijk eens! Je kind kan al spullen boven zijn eigen hoofd wegleggen. In de kast of op het aanrecht.

2-4 jaar

Tijdens het rennen kan je kind versnellen of juist zijn vaart minderen. En hij verrast je door tijdens het rennen van richting te veranderen.

2-4 jaar

Snoepjes en koekjes worden voortaan eerlijk verdeeld over de bakjes. Laat dat maar aan je kind over.

2-4 jaar

"Ik tel tot drie", dat kan je kind nu heel goed zelf en weet ook dat dit de goede volgorde is. Hij herkent ook al wat 'getalsymbolen' en praat over getallen en hoeveelheden.

Groot-groter-grootst, klein-kleiner-kleinst….daar kom je met je kind prima samen uit!

2-4 jaar

Je hebt geen papierversnipperaar meer nodig hoor. Je kind kan nu papier scheuren met twee handen. En dat is op deze leeftijd hartstikke knap.

INFO

{{msg.body}}

 

© 2000 - 2022 SKOA  |  Stichting kinder opvang Alkmaar

SKOA gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website voor de bezoeker beter werkt.

meer informatie